Étvágynövelő Receptek

2019. 02. 14.

Manapság nagyon felkapott téma a fogyókúra, a csapból is az folyik, hogy mit együnk és hogyan éljünk, ha karcsúsodni szeretnénk! Ricsinek azonban pont a hízás esik nehezére, sehogy sem akarnak rajta megmaradni a kilók, egyszerűen képtelen elérni a számára ideális súlyt! Sokan irigylik, amiért a fogyókúrát még hírből sem ismeri, pedig hízni legalább annyira nehéz, mint fogyni! Most minden reménye fitt-térítőinkben van!

Alacsony testsúly esetén általában az adagok nagyságával és az étkezések számával van probléma. Ilyenkor a mennyiséget is érdemes növelni és az étkezések számát is szaporítani. Magát az étkezés sorrendjét is érdemes átvariálni, aki hízni szeretne, az kezdje a főétellel, mert ha levessel vagy előétellel kezd, akkor azzal telítődik és akkor már nem marad hely a főételnek, amiben viszont több kalória van. Ilyenkor nem az a lényeg, hogy minél egészségtelenebben, zsírosabb, cukrosabb ételeket fogyasszunk, mert az megterheli a szervezetet, hanem, hogy inkább rendszeresen, egészségesen a vázizomzatot növeljük.

Az olajos magvak rendkívül jól használhatók azoknál, akik szeretnének pár kilót felszedni, hiszen kis mennyiségben nagyon magas energiát tartalmaznak és nem is telítik a gyomrot. Étvágynövelésre a népgyógyászat három ízt használ, a savanyú, a csípős és a keserű ízeket. A csípős ízek elsősorban vérbőséget okoznak, a savanyú ízek savra hatnak, a keserű íz az pedig savat termel.

A mustár étvágyserkentő, javítja az emésztést, vérkeringés fokozó hatással rendelkezik. Minden gyógynövény, ami keserű anyagot tartalmaz, az segíti az emésztő anyagok termelését a szervezetben. A zsálya levelet sokan íze és különleges illata miatt nem kedvelik, de kimondottan passzol a csirkés és paradicsomos ételekhez. A zsálya, emésztés serkentő hatással rendelkezik, nyugtató hatást fejt ki az emésztőrendszer simaizmaira. Segíti, hogy a táplálék minél hamarabb végigmenjen az emésztő traktuson. Többször kívánunk enni, ezáltal a napi kalória bevitelünk is növekedni fog.

Akik Ricsihez hasonló problémával küzdenek és szeretik a tejet vagy a 100%-os gyümölcsleveket, azok kellően meg tudják emelni a napi energia bevitelt, ha ezekből minden nap isznak legalább 1-2 pohárral. Az olajos magvak is sok energiát tartalmaznak, ráadásul nem telítenek el, nem terhelik meg gyomrunkat, ajánlott tehát ezekből is bőven fogyasztani.

vissza a listára