Receptek Az Egészséges Szemért

2019. 02. 14.

Úgy vigyáz rá, mint a szeme fényére! Ez a mondás is jól mutatja, hogy az ember egyik legfontosabb szerve a szem. Ennek ellenére általában különösebben nem vigyázunk rá, természetesnek érezzük, hogy élesen látunk és bízunk benne, hogy ez mindig is így lesz! Pedig szemünk, amellett, hogy egy fantasztikusan összetett és bonyolult szervünk, igen érzékeny a környezeti hatásokra. Evelin sem figyelt oda, hogy mennyi időt tölt a számítógép vagy a tévé előtt, gyakran 8-10 órán keresztül szinte fel sem állt a képernyő elől! Nem csoda, ha egy idő után észrevette magán, hogy ég és egyre fáradtabb a szeme, egyre többször lát homályosan.

Szerencsére látásának nincs komolyabb baja, azonban fitt-térítőink tanácsait kikérve, műkönnyek és szemcseppek helyett természetes módszerekkel szeretné visszanyerni szeme egészségét.

Legtöbben látásjavító vitaminként az A-vitamint ismerik. Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, az egyik előanyaga az a béta karotin, aminek a legjobb a felszívódása. Ezt növényekben találhatjuk meg.

Érdemes kipróbálni, hogy ha valakinek fáradt a szeme, akkor a lefőzött kamillatea filtert félrerakja, picit hagyja kihűlni, és azt a szemére helyezi. Nagyon jó nyugtató hatást fejt ki.

vissza a listára