Barackos tejberizs torta

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük és a sárgáját is kihabosítjuk a cukorral. A cukros tojássárgájához hozzákeverjük a vajas olvasztott csokit. Majd könnyed mozdulatokkal belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét is. Beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, megsütjük. A 4 dl tejszínt habbá verjük. A tejberizshez adjuk a friss málnát, citrom- és narancshéjat reszelünk bele, a felvert tejszín és a zselatinport. A tejberizst az elkészült piskótalapra töltjük és a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, barackkal és málnával díszítjük és tortazselével bevonjuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára