Bárány Köfte, Pita Chips, Muhamarra

60-120 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A diót finomra vágjuk (nem daráljuk). A paprikákat megmossuk, szárazra törüljük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük, amíg a héjuk megfeketedik. A sütőből kivéve tálba tesszük, lefóliázzuk és 15 percig állni hagyjuk, hogy a saját gőzében a héja elváljon a paprika húsától. Lehúzzuk a paprikák héját, eltávolítjuk a csumát és a magokat. Mozsárban nagyszemű tengeri sóval összetörjük a fokhagymagerezdet, hozzáadjuk a paprikák összevágott húsát, a felaprított diót, a citromlevet, a fűszereket, majd fokozatosan adagoljuk a zsemlemorzsát is. Végül a gránátalma szirup kerül bele. Az egészet jól elkeverjük, összedolgozzuk. Ízesítjük sóval, gránátalma sziruppal. Tálaláskor egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A fasírthoz a darált báránycombot összedolgozzuk az összes többi hozzávalóval. Nyársakra nyomkodjuk és grillserpenyőben vagy grillen oldalanként kb. 3 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül kérges, pirosra sül. A pitát negyedekre vágjuk meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk és 180 fokos sütőben világosbarnára, ropogósra sütjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára