Bienenstich

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Lisztezett tálban kelni hagyjuk, kb. 30 percig. Utána a tésztát átgyúrjuk, majd egy tepsibe nyújtjuk és lefóliázva újabb 30 percig kelesztjük. A mázhoz a hozzávalókat felforraljuk, majd félretesszük. A megkelt tészta tetejére simítjuk egyenletes rétegben, majd a tésztát 190 fokon kb. 20 percig sütjük. A krémhez a tejet és a tejszínt felforraljuk. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd a felforrt tejjel elkeverjük. Visszaöntjük az edénybe és krémet főzünk, folyamatos keveréssel. A langyosra hűlt krémbe keverjük a kihabosított vajat, majd a teljesen kihűlt krémhez forgatjuk a felvert tejszínhabot. A megsült tésztát vízszintesen ketté vágjuk, betöltjük a krémmel és tálalásig hűtőben tároljuk.

vissza a listára