Brownie matcha krémmel és liofilizált ribizlivel

Elkészítés

A piskótához az étcsokoládét vajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tejszínhabot, a nádcukrot, a kókuszcukrot, a kakaót és a tojást, végül belekeverjük a rizslisztet is és alaposan összekeverjük. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, melynek oldalát is kikentük vajjal. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig, 170 fokon. A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, és közben elkészítjük a krémet. Ehhez a turmixgépben a tejszínhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a mézet, a citromlét és a matcha port. Alaposan összemixeljük. A krémet rákenjük a kihűlt piskótára, és liofilizált ribizlivel, valamint étcsokoládé forgáccsal díszítjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára