Cannelloniba töltött csirkemell

Elkészítés

A csirkemellek felét feldaraboljuk, kevés olajban sóval, borssal átsütjük. Miután picit hűlt aprítógéppel alaposan összedaraboljuk. Olajban finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítunk és ezen megpároljuk az apró kockára vágott zellergumót. Borssal és friss oregánóval fűszerezzük. Hozzáadjuk az aprított csirkét, majd betöltjük a canelloniba. Vajban lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, sózzuk és borssal, valamint szerecsendióval fűszerezzük. A mártásba reszelt trappistát és parmezánt szórunk, kikeverjük kevés tejszínnel és egy tojás sárgájával és a vajazott sütőtepsibe tett canellonira öntjük. 170 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára