Céklában Pácolt Lazac

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

A céklát meghámozzuk, darabokra vágjuk és a turmixba tesszük. Hozzáadjuk a fahéjat, a whiskey-t és a narancshéjat. Összeturmixoljuk. Egy darab sütőpapírra kenjük a keverék felét, és ráhelyezzük a lazacot. A keverék másik felét a halra kenjük. Műanyag fóliával letakarjuk. 1-2 napra a hűtőbe tesszük. Közben egyszer megfordítjuk. Tálalás előtt a pácot letöröljük a lazacról és folyó vízzel lemossuk. A pácot egy befőttesüvegbe tesszük, lezárjuk és összerázzuk. A lazacot vékony szeletekre vágjuk és rozskenyérrel, vagy főtt burgonya szeleteken, vagy palacsintán kínáljuk. Tejföllel és kaporral, vagy mustáros öntettel díszítjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára