Csicseriborsó Krémleves Polippal

30-60 perc
Közepes
Drága
Átlagos

Elkészítés

A polipot alaposan megmossuk, egy edénybe tesszük a vöröshagyma és fokhagyma felével, valamint a petrezselyemmel, és fedő alatt lassú tűzön körülbelül 2 óráig főzzük, anélkül, hogy egyetlen alkalommal is felemelnénk a fedőt.
Amikor megfőtt, darabokra vágjuk.

Előkészítésképpen a hagymát és a fokhagymát megmossuk.
Majd apróra vágjuk.
Megpucoljuk a burgonyát.
Kockákra vágjuk.
Egy edénybe olajat öntünk.
Beletesszük a hagyma felét, majd a fokhagyma felét is.
Valamint a burgonyát.
A hagymát üvegesre pirítjuk.
Öntünk rá egy kevés meleg vizet.
Amikor a víz lefőtt, beletesszük a csicseriborsót.
Beledobjuk a babérlevelet.
Annyi meleg vizet öntünk rá, hogy ellepje a hozzávalókat.
Sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a krutont.
Amikor a zöldségek megfőttek, turmixgépbe tesszük.
Összeturmixoljuk.
Majd visszatéesszük a tűzhelyre mérsékelt lángra.

A levest egy tálba öntjük, beletesszük a polipot, és a krutonnal díszítjük, amit előzőleg oregánóval, sóval, borssal valamint olívaolajjal fűszereztünk, és 200 fokos sütőben megpirítottunk

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára

Cookie Beállítások