Csokis Habcsók

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

Száraz serpenyőben lepirítjuk a mogyorót, hagyjuk kihűlni és durvára aprítjuk. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kávét és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, mindig megvárva, hogy teljesen felvegye a hab a cukrot. Ezután maximumon kb. 5 percig dolgoztatjuk a robotgépet, amíg a hab krémes és szilárd lesz. Hozzákeverjük a keményítőt és a citrom levét és további egy percig verjük a habot. A kávés csokoládét a fehérjehabra csorgatjuk, nem keverjük össze. Rászórjuk a mogyorót is és sütőpapírral leterített tepsire közepes – kis almányi – halmokat kanalazunk belőle. 130 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját és hagyjuk lehűlni – ezalatt a habcsókok kissé kiszikkadnak. A sütőből kivéve légmentesen záró dobozban 1 hétig is eláll a habcsók.

vissza a listára