Csokis-Piros Bogyós Pite

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A lisztet és a porcukrot elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk, míg összeáll. Fóliába csomagoljuk és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Majd a tésztát kinyújtjuk és a piteformába egyengetjük, belenyomkodjuk. Nehezékkel 190 fokon elősütjük a tésztát. Közben a felforralt tejszínt a feldarabolt csokira öntjük és összekeverjük, míg a csoki elolvad, belekeverjük a vajat és a glükózszirupot is. A csokis masszát az elősütött tésztára öntjük, hűtőben kihűtjük, míg megszilárdul. Piros bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára