Csokoládé Szuflé

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A szufléformákat kivajazzuk és cukorral megszórjuk. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd félretesszük, hogy hűljön le, belekeverjük az intant kávét. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáajuk az olvasztott csokoládét, a tejszínt, a narancslikőrt és simára keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval robotgépben kemény habbá verjük, és 2-3 lépcsőben lazán összeforgatjuk a csokoládés masszával. A masszát az előkészített formákba töltjük, kb. a formák 4/5 részéig, a forma peremén körbehúzzuk az ujjunkat, így egyenletesen emelkedik majd meg a felfújt. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára