Epres charlotte

Elkészítés

A tejszínt, vaníliakivonatot és a cukrot felforraljuk egy kis lábosban. Közben a kalácsot felszeleteljük és 4 db egy adagos tálkákba tépkedjük úgy, hogy nagyjából kibéleljük őket a kaláccsal. Ha felforrt a tejszín lehúzzuk a tűzről, hagyjuk 10 perc alatt kicsit visszahűlni, belekeverjük a rumot és kanalanként meglocsoljuk a kalácsokat úgy, hogy mindenhova jusson.Az epret a borral és a cukorral fel tesszük főni. Ha felforrt lehúzzuk és botmixerrel pürésítjük. Majd addig forraljuk, hogy kellemes szósz állaga legyen. Félretesszük hűlni.
A tejszínhabot felverjük 2 evőkanál porcukorral, és belekeverjük a lehűlt eperszósz felét. A maradék eperszószból kenünk 1-2 evőkanállal minden formába a kalácsra. Megpakoljuk a eperhabbal, majd a hűtőbe tesszük 2-3 órára hűlni.Tálalhatjuk a formában is extra felvert tejszínhabbal és a maradék eperszósszal vagy kistányérra borítva is.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára

Cookie Beállítások