Epres süti kuszkusszal

Elkészítés

A tésztához a kuszkuszt leöntjünk forró vízzel és hagyjuk pár percig, hogy beszívja a vizet és kihűljön. Utána hozzáadjuk a többi összetevőt is, és laza tésztát készítünk. A masszát beleöntjük a tortaformába, és addig sütjük, amíg a felülete megkeményedik, kb. 25 percig, 170 fokon. A megsült piskütéra rákenjük az eper lekvárt, megkenjük a töltelékkel (melynek hozzávalóit egyszerűen összekeverjük) is és sütjük még 5-10 percig.
Az epret vékony szeletekre vágjuk és rárakjuk a torta tetejére. Egy edényben felforraljuk a vizet az epersziruppal és az agar-agarral, majd a kicsit kihűlt zselével bevonjuk a kész sütit.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára