Ferrero Rocher Cheesecake

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, és a masszával kibéleljük a tortaformát úgy, hogy az oldalaira is jusson. Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük a tésztát. Miközben sül az alap, elkészítjük a tölteléket, melyhez vízgőz felett először megolvasztjuk az étcsokit a tejszínhabbal, majd hozzákeverjük a mogyorópasztát és hagyjuk kicsit hűlni. Konyhai mixerrel habbá verjük az egész tojásokat a mézzel és a sóval, majd hozzáadjuk a túrót és a philadelphia sajtot, és újból keverünk rajta a mixerrel. Végül a csokoládés krémet is hozzákeverjük és alaposan eldolgozzuk. A tölteléket ezután rákenjük az enyhén átsült tésztára, és hagyjuk tovább sülni 140 fokon, kb. 60 percig. Akkor jó, ha a széle kemény, a közepe pedig kicsit még puha. A megsült sajttortát hagyjuk kihűlni. A tetejére bevonatot készítünk, ehhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd hozzátesszük a tejszínhabot is. Amikor a sajttorta kihűlt, bevonjuk a csokiöntettel és meghintjük apróra vágott mogyórval. Hűtőbe tesszük kihűlni egy éjszakán át.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára