Finomfőzelék Gyereknapra

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

3 szál apróra vágott újhagymát kevés vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztunk és ráteszünk 3-4 felkockázott sárgarépát és 1 szintén kockázott karalábét. Sózzuk, beleteszünk 40 dkg friss zöldborsót és felöntjük fél liter vízzel. Hozzáadunk egy kisebb fej, rózsáira szedett karfiolt. Ha szükséges pótoljuk a vizet, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és félpuhára főzzük. 5 dkg vajból és 2-3 evőkanál lisztből készült rántással sűrítjük végül 2 dl tejszínt adunk hozzá. Közben fél kiló csirkemellet szeletekre vágunk, sózzuk, majd 2 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük őket. Tálalás előtt 2 csomag friss petrezselymet vágunk a főzelékbe.

vissza a listára