Friss zöldcitromos tart levendulával

Elkészítés

Az konyhai robotgépben liszt állagúra daráljuk a zabpelyhet. Egy tálban összekeverjük az tészta hozzávalóit, és kézzel alaposan meggyúrjuk a tésztát, hogy formázható legyen. A hűtőbe tesszük 15 percre. A tortaformát kikenjük kevés vajjal, kibéleljük az elkészített tésztával, és előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük.
A krémhez összekeverjük a tojást és a nádcukrot, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és alaposan kikeverjük. A kész krémet ráöntjük a megsült és kihűlt tésztára. Utána még sütjük további 40 percig 135 fokon, amíg a krém megkeményedik. A megsült tartot 4–6 órára betesszük hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.
A tortát friss zöldcitrommal és levendulával díszítjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára