Garnélarák Rizottó

60-120 perc
Nehéz
Drága
Átlagos

Elkészítés

Egy lábasban 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk az apróra darabolt fokhagymát, és a petrezselyem egy részét. Hozzáadunk egy kevés meleg vizet, utána pedig a rákhúst. Amikor rózsaszín árnyalatúak a rákok, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fehérbort. Amint elpárolgott a bor, hozzáadjuk a négybe vágott paradicsomot és az erős paprikát. Felöntjük egy kevés meleg vízzel, hogy leves állagot nyerjünk, és fedő alatt tovább főzzük. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a nagyon vékonyra szeletelt vöröshagymát. Egy másik serpenyőben kissé megpirítjuk a rizst, utána hozzáadjuk az üvegesre dinsztelt hagymához. Lehűtjük a fehérborral. Amint elpárolgott a bor alkoholtartalma, egy leveses kanállal több részletben hozzáadunk összesen kb. 3 dl forró vizet a rákkal együtt főtt levesből. Amikor főni kezd, beleszedjük a rákot is. Végül rászórjuk a maradék petrezselymet, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára