Gesztenyés aszaltszilvás gombaragu zsályával

Elkészítés

A gombákat félcentis szeletekre vágom.A fokhagymát hámozom, és korongokra aprítom, a lilahagymát negyedelem, és rétegekre szedem.A kókuszkrémet egy kis tálba kanalazom, sózom, borsozom, majd belemorzsolom a tofut, és az élesztőpehelyt is a krémhez adom. Apróra vágom a zsályát, felcsíkozom a szárított paradicsomot, és felekre szedem a gesztenyét. Egy serpenyőben olajat 3 evőkanálnyi hevítek közepes lángon, beledobom a fokhagyma és hagyma darabkákat – addig pirítom, míg nem vész el a színe, de azért kissé elkezd üvegesedni.Mikor már nagyon serceg, pár csepp balzsamecetet és juhar vagy agaveszirupot adok hozzá, és elhelyezem a gombafejeket a serpenyőben.A gombafejeket 3-4 percen át pirítom mindkét oldalon, közben pedig a hagymalevelekre is figyelek, ne égjenek meg – mikor már majdnem készen vannak, mehet bele az aszalt szilvát és a gesztenye is. Erős lángra kapcsolok, majd meglocsolom őket a fehérborral, és hagyom, hogy majdnem teljesen elpárologjon a nedű az izzó serpenyőben.Levéve a tűzről a tetejére morzsolom a tofu-túrót, és meghintem még egy kis zsályával.

Steiner Kristóf receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára