Gombás Polentapizza Sok Sajttal

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

A nagyobb darabokra vágott gombákat forró serpenyőben, kevés olívaolajon alaposan lepirítjuk. A végén 2 ek szójaszószt öntünk hozzá és addig pirítjuk, amíg besűrűsödik. Félretesszük. A vizet felforraljuk, sózzuk és megvárjuk amíg újra felforr. Lassan beleszórjuk a kukoricadarát, puhára főzzük, gyakran megkeverjük közben. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a puha vajat és a parmezánt. Egy nagy serpenyőt kikenünk olajjal, elsimítjuk benne a polentát és hagyjuk megdermedni. Nagy lángon megpirítjuk az alját, megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük. Megkenjük paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk friss bazsalikomlevéllel. Ráhalmozzuk a pirított gombát, a szeletekre vágott hagymát, a paradicsomot, a mozzarellát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és grill alatt épp csak addig sütjük, amíg a sajt megolvad – kb. 5 perc.

vissza a listára