Görög Csirkés, Zöldséges Pite

30-60 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a csíkokra vágott csirkét lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, további ½ percig pirítjuk majd a spenótot is a serpenyőbe tesszük és megfonnyasztjuk. Az egészet egy keverőtálba tesszük, hagyjuk kissé kihűlni, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott szárított paradicsomot, a fetasajtot és a kissé felvert tojásokat. Összekeverjük és friss zöldfűszerrel megszórjuk. A rétestésztával 4 rétegben kibélelünk egy kiolajozott piteformát úgy, hogy a tészta túllógjon a forma szélein. A rétegek között gazdagon megkenjük a szárított paradicsomos olajjal. Beletöltjük a tölteléket és ráborítjuk a tészta széleit. 190-200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

vissza a listára