Hagyományos Cseresznyés Gombóc Séf Pepe Módra

30-60 perc
Közepes
Olcsó
Magas

Elkészítés

A burgonyát lehetőleg még előző nap megfőzzük a héjában. Meghámozzuk és összekeverjük a liszttel, a tojással, a langyos vízzel és 1 csipet sóval. Addig keverjük, míg formázható tésztát kapunk, ami már nem ragad. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Négyzetekre vágjuk és belecsomagoljuk a cseresznyéket. A tűzhelyen egy nagy lábasban vizet melegítünk. A forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és kb. 15 percig főzzük, míg felszállnak a víz felszínére. Amíg a gombócok elkészülnek egy serpenyőben vajat olvasztunk, és megpirítjuk rajta a mogyorót, a kókuszcukorral és a zsemlemorzsával.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára