Hirtelen Sült Csirkemell Újkrumpli Salátával

30-60 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A csirkemellet sózzuk borsozzuk. Forró serpenyőben felhevítjük az olajat és a befűszerezett csirkemelleket 30 másodpercenként megfordítva sütni kezdjük. Közben megszórjuk a friss kakukkfűvel és a citromborssal éss egészen addig sütjük, amíg egy szép kérget nem kapnak, miközben a belsejük nem készül még el teljesen (ehhez összesen kb. 2-2 percig kell őket sütni oldalanként). A csirkét a serpenyővel együtt 140 fokos sütőbe tesszük, ahol 25-30 perc alatt készülnek el. Az újkrumplit egyforma, falatnyi darabokra vágjuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és 190-195 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 40 perc alatt pirosra sütjük. Közben a zöldborsót 5 percre forrásban lévő sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és jeges vízbe tesszük, amíg lehűl. Lecsepegtetjük és félretesszük. Az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk, a retket megmossuk, megtisztítjuk és karikára vágjuk. Amikor a krumpli megsült nagy salátástálba tesszük a kevés olajjal együtt, amiben sült. Hozzákeverjük a borsót, újhagymát, petrezselyemzöldet, retkeket, ráreszeljük a citrom héját. A majonézt összekeverjük a magos mustárral, csipet sóval, citromborssal, a barnacukorral, majd belereszeljük a citrom héját és jöhet bele a leve is. Összeforgatjuk a zöldségekkel.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára