Húsvéti Mandulás Kuglóf

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját egy másik tálban habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejszínt, a citrom levét és reszelt héját. A tönkölybúzalisztet elkeverjük a mandulaliszttel és a sütőporral. A lisztkeveréket a tojásfehérjéből vert habbal együtt a tojások sárgájából készített keverékbe forgatjuk. A tésztát a vajjal kikent, liszttel beszórt kuglóf formába töltjük. A tetejét megszórjuk a mazsolával vagy vörösáfonyával. 170 fokos sütőben 15 percig sütjük.

A tojásokat, a citrom levével és a mézzel gőz felett addig keverjük, míg kezd besűrűsödni, majd hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. A langyos mázat a kész kuglófra locsoljuk.

 

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára