Kapros-céklás gravlax tormahabbal

Elkészítés

A sót keverjük össze a cukorral. A filét szálkázzuk ki, a felesleges zsírréteget vágjuk le. Tegyük egy akkora tepsibe vagy egy jénai tálba, amiben kényelmesen elfér. Reszeljük rá a céklát, terítsük el a hal egész felületén, reszeljük rá a citrusok héját is, majd szórjuk meg a finomra aprított kaporral. Facsarjuk rá a citrusok levét, majd borítsuk rá a sós-cukros keveréket. Fedjük le, 4-5 órára tegyük hűtőbe. Mossuk le róla a fedőréteget, törljük szárazra, majd egy éles kés segítségével vágjunk vékony szeleteket. A tejszínt verjük habbá, forgassuk hozzá az enyhén kinyomkodott tormát. Sózzuk. A lazac mellé kínáljuk.

Szatmári Feri receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára