Kávékrémes Hófödte Diótorta

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Egyszerre tesszük hozzá a maradék szárazanyagokat, majd alaposan átkeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük a masszát, majd 15 percig 18o fokon sütjük, utána levesszük a hőfokot 16o-ra és készre sütjük. (Kb. még 4o perc) Amíg a torta sül, elkészítjük a krémet: a tejet és a tejszínt feltesszük forrni. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a keményítővel és végül hozzá adjuk a kávét is. A forrásban levő tejet lassan a tojásos keverékre öntjük, folyamatos keverés mellet a keveréket visszaöntjük az edénybe és puding sűrűségűre főzzük. Amíg még meleg, belekeverjük a 15 dkg étcsokoládét. A tortát három lapba vágjuk, és betöltjük a krémmel. Hűtőbe tesszük, hogy összeérjen. A külsejére kerülő tojáshabhoz a hozzávalókat egy fémtálba tesszük, és vízgőz felett csípős melegre hevítjük. Ezután robotgépbe tesszük és kihűlésig habbá verjük. Gyors mozdulatokkal a tortára kenjük a mázat, majd konyhai lángszóróval itt-ott megégetjük.

vissza a listára