Közel-Keleti Csirkés Csicseriborsó Ragu

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

Egy közepes lábasban felhevítjük az olajat. A csirkecombokat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk. A lábasban alaposan körbepirítunk minden húsdarabot, majd egy tálra szedjük. Az olajat hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd puhára pároljuk rajta a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a római köményt, a babérlevelet és a sűrített paradicsomot és tovább pirítjuk, amíg a paradicsompüré megbarnul (de nem ég meg). Közben megszórjuk kevés fahéjjal és ízlés szerint chilipehellyel is. Visszatesszük a húst is a lábasba és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. A húst ismét kiszedjük, a csicseriborsót a lábasba tesszük és 5 percig magas lángon főzzük. Közben a húst lefejtjük a csontokról és a lábasba tesszük a feldarabolt kápia paprikával együtt. Éppen csak addig főzzük, amíg a paprika összeesik, közben citromlével és sóval ízesítjük. Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel.

vissza a listára