Marcipánkrémes Trifle Elrontott Piskótából

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgát a cukorral, vaníliával fehéredésig keverjük a robotgép habverő fejével. Beledolgozzuk a mandulalisztet és a sütőport. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. Az előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük (közben a sütő ajtaját nem nyitjuk ki!), amíg a piskóta teteje aranybarna nem lesz (kb. 30 perc). A tepsiből kiborítjuk és hagyjuk kihűlni. A tejszínt és a tejet kis lábosban forráspontig melegítjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a meleg tejes keveréket. Belemorzsoljuk a marcipánt, visszatesszük a tűzhelyre és folyamatos kevergetés mellett közepesen alacsony lángon sűrűre főzzük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kidobjuk, a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az almaszeleteket s közepesen erős láng felett lepirítjuk őket. Amikor összeestek, megszórjuk barnacukorral és aranybarnára pirítjuk. Összeállítjuk a desszertet: a piskótát összetépkedjük, lerétegezzük a sült almával és a sodóval, a tetejére sodót és száraz serpenyőben pirított mandulaszeleteket teszünk.

vissza a listára