Mandarinos mézeskalácsos sajttorta

Elkészítés

A kekszet megdaráljuk és összekverjük az olvasztott vajjal. Ezt a mixet a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Amíg a kekszréteg hűl, összeállítjuk a sajtkrémréteget. A tojásokon kívül minden hozzávalót kimérünk egy nagy tálba, majd robotgéppel alaposan összekeverjük. Legvégül adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, mindig jól elkeverve.
A kekszalapra rátesszuk a mandarinokat. A krémet a kekszrétegre öntjük, majd a 150 fokos sütőbe toljuk. Érdemes egy tepsiben vizet tenni a sütő aljába, ettől szebben sül.

Kb. 40-45 percet sül a torta. Ha még remeg a közepe, már elzárhatjuk.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára