Narancsos Libacomb Káposztás Gnocchival

60-120 perc
Közepes
Drága
Átlagos

Elkészítés

A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd egy kis pihentetés után kinyomkodjuk, meg kevés borssal serpenyőben lepirítjuk. A burgonyát héjastul megfőzzük, majd miután kihűlt megpucoljuk, krumplinyomón átpaszírozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a káposztát, és a tojást. Óvatosan egy homogén tésztát készítünk belőle, majd hengereket formálunk, és egy kés segítségével kis párnácskákra vágjuk őket. Hagyjuk őket pihenni addig, amíg a libacombokat előkészítjük. A libacombokat sózzuk borsozzuk, és serpenyőben kérget sütünk rájuk. Egy tálba reszeljük a gyömbért, ezt követi a narancs és a citrom héja, és hozzáfacsarjuk egy narancs levét is, tehetünk bele még egy evőkanál mézet is, ízlés szerint, ki mennyire szeretné édeskésre. A libacombokat tepsibe tesszük bőrrel felfelé, és alaposan bekenjük a narancsos páccal, majd 160 fokos sütőben, mérettől függően egy-másfél óra alatt ropogósra sütjük . Lobogó sós vízben 3-4 percig főzzük a gnocchi, majd a serpenyőben maradt libazsirban meg is pirítjuk. Amíg a libacombok sülnek, a gnocchikat forrásban lévő vízben, addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére, majd átforgatjuk, átpirítjuk őket a combokból kisült libazsíron vagy egy kevés vajon.

vissza a listára