Narancszselés csokis sütemény

Elkészítés

A vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliapasztával. Majd hozzáadjuk a tojásokat és a kétféle lisztet a sütőporral. Kevés tejjel lazítjuk és ezzel is elkeverjük. A tésztát a muffinkapszilkba adagoljuk és 180 fokon 10-15 percet sütjük. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk és elkészítjük a narancs zselét. Ehhez a frissen facsart narancslevet és a narancslekvárt összemelegítjük, majd belekeverjük a beáztatott zselatint. Kiöntjük egy lefóliázott tepsibe és hagyjuk megdermedni. Ha a sütik kisűltek és kihűltek a zselét is kikorongozzuk és a piskótára tesszük. a csokoládét vizgőz fölött megolvasztjuk és beborítjuk vele a zselés piskótakorongokat, hűtőben hagyjuk kihűlni.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára