Nyári Minestrone

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

Egy közepes lábosban felhevítjük az olajat és mérsékelt lángon lepirítjuk a feldarabolt szalonnát. Rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, édesköményt és szárzellert. Megsózzuk és hozzáadjuk a friss kakukkfű és rozmaring leveleket. Közepesen erős lángon addig pirítjuk, amíg a zöldségek összeesnek. Közben beledobjuk egy darab parmezán sajt héját, ettől gazdagabb ízű lesz a leves. A kelkáposztát megmossuk, feldaraboljuk és a leveshez adjuk. Felöntjük fehérborral. Egy közepes lábosban kb 1,5 liter vizet forralunk, sózzuk, és kifőzzük benne a tésztát. A főzőlevet nem öntjük ki, hanem a leveshez adjuk. A tésztát leszűrjük és félretesszük. A levest sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a maradék zöldségeket: a zöldborsót, a felszeletelt cukkinit, végül pedig a konzerv babot. Éppen csak addig főzzük, amíg ezek a zöldségek megpuhulnak. Végül a tésztát is beletesszük. Közben elkészítjük a pesztót: a hozzávalókat, az olívaolaj kivételével, aprítógépbe tesszük és krémesre aprítjuk. Folyamatosan adagolva hozzákeverjük az olajat.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára

Cookie Beállítások