Ordakrémes édesség

Elkészítés

A pitetésztához a konyhai robotgép keverőtáljába tesszük a vajat a cukorral. Habosra verjük, kis mézet adunk hozzá, valamint reszelt narancs- és citromhéjat, és vaníliakivonatot. Hozzáadjuk a tojást, és lassan adagoljuk hozzá a lisztet, valamint szódabikarbónát. Ha kész a tészta, a hűtőben pihentetjük folpackban. A töltelékhez kb. 4-5 perc alatt megfőzzük a búzadarát, egy habverővel folyamatosan kevergetve. A grízt egy tepsire terítsük ki, így hűtjük ki. A keverőtálba reszeljük a narancs és a lime héját, hozzáadjuk a grízt és keverni kezdjük. Hozzáadjuk az ordát, a kandírozott narancsot és a többi fűszert. Kinyújtjuk a tésztát, kör alakú formára szaggatjuk, és a közepébe kanalazzuk a tölteléket. Ráhajtjuk a tészta másik felét, és 12 órát pihentetjük a hűtőben. Sütés előtt kenjük meg tojássárgájával a tetejüket és 225 fokon 15-20 perc alatt süssük meg.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára