Padlizsános Lasagne Szicíliai Módra

30-60 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

Megpucoljuk a hagymát, és apróra vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk.
Beletesszük a hagymát.
Üvegesre pároljuk, öntünk hozzá egy kis meleg vizet.
Hozzáadjuk a paradicsomot.
Sózzuk.
Megszórjuk bazsalikommal.
Vékony szeletekre vágjuk a padlizsánt.
Megsózzuk, és lecsöpögtetjük a levét.
Majd megsütjük.
Papírtörlőre tesszük.
A mozzarellát lereszeljük.
Egy tálba egy réteg lasagne lapot helyezzünk.
Majd egy réteg paradicsomot, aminek a leve átitatja a lasagne lapokat, és így sütés közben megpuhul a tészta.
Erre egy réteg sült padlizsán kerül.
Majd jöhet a mozzarella és a parmezán.
Addig rétegezzük, amíg az összes hozzávaló elfogy.
Végül 40 percre 180 fokos sütőbe tesszük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára

Cookie Beállítások