Padlizsános shakshuka csicseriborsó omlettel

Elkészítés

A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozom, és felvágom őket. A paprikát kicsumázom, és előbb hosszanti negyedekre, majd vékony csíkokra nyesem. A padlizsánt, meghámozom, és dobókockányi darabokra vágom. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítek, majd, ha már forró, mehet bele a fokhagyma, a hagyma, 1 csipet só, a füstölt paprika és kevés agaveszirup.Rádobom a paprikát, majd a padlizsánt is. Kicsit mérséklem a tüzet, és folyamatos kevergetés mellett pirítom a zöldségeket, hogy alaposan magukba szívják a fűszerek és a fokhagyma aromáját. Karamellizálom a kissé kitikkadt zöldségeket, majd hozzájuk adom a paradicsomsűrítményt is.
Felöntöm a paradicsomkonzervvel, takarékra veszem a lángot, és hagyom, hogy mintegy 10 perc alatt szaftos-édes-csípős egytálétellé álljon össze.
Ekkor öntöm rá az előre kikevert omlettmixet ( csicseriliszt, víz, kurkuma) majd fedő alatt 2 percig rotyogtatom.

Steiner Kristóf receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára