Porchetta saláta

Elkészítés

A formázott, előkészített sertés császáthúst, a belső, húsos oldalán sóval, pácsóval, borssal, vágott fokhagymával, frissen vágott petrezselyemzölddel és rozmaringgal ízesítem. Bőrös oldalával kifelé feltekerem és azért, hogy beférjen a háztartási sütőbe, félbevágva hurokkötözéssel formázom. 180 fokos sütőben 2 órán keresztül sötöm, majd feltekerem a hőmérsékletet és 250 fokon, kb 20 percig ropogósítom. A porchetta szeletekhez salátát készítek. Jégsalátát tépkedek, szárított paradicsom pácolajához étolajat, fehér balzsamecetet, mustárt, sót, borsot és porcukrot keverek. Tálalás előtt a jégsalátához szárított paradicsomot, olíva bogyót szeletelt lilahagymát, és az öntetet keverem. A hideg hússzeleteknek a salátával megágyazva szervírozom.

Serényi Zsolt receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára