Porchetta szendvics

Elkészítés

A formázott, előkészített sertés császáthúst, a belső, húsos oldalán sóval, pácsóval, borssal, vágott fokhagymával, frissen vágott petrezselyemzölddel és rozmaringgal ízesítem. Bőrös oldalával kifelé feltekerem és azért, hogy beférjen a háztartási sütőbe, félbevágva hurokkötözéssel formázom. 180 fokos sütőben 2 órán keresztül sötöm, majd feltekerem a hőmérsékletet és 250 fokon, kb 20 percig ropogósítom. Szendvicshez egy ciabattát félbevágok, a sütőben pár percig sütöm. A megpirult ciabatták belső oldalait megkenem ajvárral, az egyik felére jégsalátát vágok. Pecorino sajtot reszelek rá, jókora szelet porkettát halmozok végül és a felső ajváros felét ráborítva, az egészet félbe vágva kínálom.

Serényi Zsolt receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára