Répatorta Muffin Formában

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

A cukrot, az olajat, a narancslevet a vaníliát és az enyhén felvert tojásokat összekeverem. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat is vegyítem: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. A két keveréket alaposan elkeverem, majd belekerül a reszelt répa és a darált dió. Lisztezett, vajazott sütőformába teszem és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm. Ha tortát készítek (hozzávalókat megduplázom) a formából kiborítom és hagyom kihűlni, majd kettévágom lapjával és megtöltöm a krém 1/3-ával, a többi krémmel pedig bevonom a tortát. A muffinokat a formából kiveszem, hagyom kihűlni, a krémet pedig a lehűlt muffinok tetejére kenem. A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre keverem, hozzáadom a vaníliakivonatot és a narancs finomra reszelt héját.

vissza a listára