Sertéshúspogácsa Fetasajttal Töltött Gombával

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

Fél kiló darált sertéslapockát, egy fej finomra vágott vöröshagymát, egy csokor aprított petrezselymet, 10 dkg apróra vágott csirkemájat sóval, borssal, és kevés olívaolajjal alaposan összedolgozunk, pogácsákat formázunk és kevés olajon kisütjük őket, majd ugyanabban a serpenyőben 10-15 db közepes fej csiperke gombát is megpirítunk. Ezalatt 15 dkg fetasajtot elkeverjük 2 evőkanál dijoni mustárral, őrölt borssal, majd a gombafejekbe töltjük, és a húspogácsákra helyezve 170 fokos sütőbe tesszük néhány percre. A körethez egy kis olívaolajon 3 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd hozzáadunk egy fej cikkekre vágott vöröshagymát, sózzuk, hozzáadunk 2 db vékonyra szeletelt sárgarépát, felöntjük 1 dl alaplével és 10 dkg zöldborsóhüvelyt adunk hozzá. A végén 1 evőkanál balzsamecettel ízesítjük.

vissza a listára

Cookie Beállítások