Sült Krumplilepény

15-30 perc
Könnyű
Olcsó
Magas

Elkészítés

A krumplipürét összekeverjük a finomra vágott újhagymával és a szerecsendióval. A kolbászt villával szétnyomkodjuk és összeforgatjuk a pürével. Négy részre osztjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és lisztbe forgatjuk. Egy nagy serpenyőben kb. 1 cm-nyi olajat hevítünk és oldalanként 3 percig sütjük a lepényeket. Óvatosan fordítsuk meg őket, hogy ne essenek szét! A tojásokat lobogó vízben 6,5 percig főzzük, majd azonnal lehűtjük. Megpucoljuk és kettévágva a lepényre helyezzük. A salátaöntethez a mézet összekeverjük a mustárral és a balzsamecettel, majd az olajat vékony sugárban csorgatva, folyamatos kevergetés mellett hozzádolgozzuk. Összeforgatjuk a bébispenóttal és a lepény mellé kínáljuk.

vissza a listára