Szezámmagos Keksz

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Szezámpasztát (tahinit) készítünk: A szezámmagot száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd az olaj felével késes robotgépbe tesszük és finomra őröljük. Szükség szerint adunk még hozzá olajat és addig járatjuk a gépet, amíg egészen finom krémet kapunk. Üvegbe tesszük, annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje és hűtőben tároljuk. Késes robotgépben összedolgozzuk a lisztet, fenyőmagot, sót, porcukrot és az elkészült szezámpasztát. A szezámmagot száraz serpenyőben lepirítjuk és összekeverjük a fekete szezámmaggal és a barna cukorral. A masszából diónyi golyókat formázunk és meghempergetjük a cukros szezámmagban. Sütőpapírral bélelt tepsin 25 percig sütjük.

vissza a listára