Tárkonyos, Körtés Rétes

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A körtéket kettévágjuk, a magházukat kiszedjük és vékonyan felszeleteljük. Megszórjuk és összeforgatjuk a cukorral és a desszertborral. A diót felaprítjuk egészen finomra és a szintén felaprított tárkonnyal együtt a körteszeletekre szórjuk. egy teáskanálnyi zsemlemorzsával összeforgatjuk. A réteslapokat nedves konyharuhára terítjük és szétválasztjuk őket. Amivel éppen nem dolgozunk, az marad a nedves ruhában. Az első réteslapot bekenjük vajjal, erre kerül a második lap, amit szintén bekenünk vajjal, majd jöhet a harmadik, amire az olvasztott vaj után egy kevés zsemlemorzsát is szórunk. Megpakoljuk a töltelékkel, a széleit behajtjuk, majd feltekerjük. Kívülről is bekenjük olvasztott vajjal. 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára