Tejszínhabos ricottakrém, csokoládéval és macskanyelvvel

Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Apróra daraboljuk a két narancs, a lime, és a citrom héját, hozzáadjuk a cukrot és 4 dl vizet, és alacsony hőfokon megfőzzük.
Körülbelül 1 óra alatt sűrű szirupot nyerünk.
Egy tálban kézi mixerrel habosra felverjük a habtejszínt, amit porcukorral édesítünk. Nagyon lassan hozzáadjuk az édes ricottát, és tovább kavarjuk. Egyenletes, habos, selymes krémet kapunk, ehhez hozzáadjuk a csokoládét, a kandírozott héjakat, egy keveset a citrusos szirupból, és jól összekeverjük.
Kehelybe szedjük, hűtőben pihentetjük, és macskanyelvvel vagy babapiskótával tálaljuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára