Tépett Csirkés Szendvics

15-30 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

A sült vagy főtt csirkehúst lefejtjük a csontokról és egy keverőtálba tesszük. A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olívalolajon üvegesre pároljuk, közben egy másik serpenyőben kisütjük a bacon szeleteket, amjd kiszedjük a serpenyőből. Mikor a hagyma kicsit megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét és lepirítjuk. A hagymás paradicsompürés lábasba öntjük a fehérborecetet, a konzervparadicsomot, pici sót, barnacukrot, Worchestershire szószt és a chiliszószt is. Alaposan összeforraljuk, hogy egy intenzív ízű mártást kapjunk. Botmixerrel simára pürésítjük. A kisütött bacont a serpenyőből kivesszük, helyére pedig a tépett csirkehús kerül, majd a felaprított bacon mehet vissza a húshoz a serpenyőbe. A mártás 2/3-át összeforgatjuk a baconös csikével és lepirítjuk. Összeállítjuk a szendvicset: a félbevágott zsemlék belsejéből kikaparunk egy keveset, beletöltjük a fűszeres csirkét és jó sok vegyes salátalevelet teszünk rá, majd még egy kevés barbecue szószt csorgatunk a tetejére.

vissza a listára

Cookie Beállítások