Töltött lasagna

Elkészítés

Nagyon vékony szeletekre vágjuk a hagymát. Egy tepsiben közepes lángon olajat melegítünk, fehér bort öntünk rá, kevés forró vízzel öntjük fel. Addig pároljuk a hagymát, amíg átlátszó nem lesz, hozzáadjuk a paradicsom szószt és a fele mennyiségű bazsalikomot, fedőt teszünk rá és lassú tűzön főzzük. Elkészítjük a fasírtokhoz a darált húsos keveréket: darált hús, petrezselyem, 1 tojás, tört fokhagyma, toast kenyér (tejben áztatott, majd kifacsart), 20 g Parmezán. Kis fasírtokat készítünk, és megsütjük őket. A szárazkolbászt szeleteljük, megfőzzük a tojást. Hozzáadjuk a szószhoz a bazsalikom második felét is, a főzés vége felé. Egy tepsibe szószt teszünk, majd rá egy réteg lasagnat, erre paradicsom mártást, a fasírtokat, kockára vágott Mozzarellat, a szeletelt kolbászt, egy maréknyi Parmezánt, majd erre ismét egy réteg lasagna tésztát. 3-4 réteget építünk fel. Az utolsó rétegre már csak paradicsom szósz, Mozzarella és Parmezán kerül. Előmelegített sütőbe, 180 fokon 40 percig sütjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára