Első önálló főzősorozata után vadonatúj részekkel folytatódik a legendás Bódi Margó ízvilága. Tizenhárom év alatt a gyerekek megnőttek, a Bódi család ma már Budapesten él. Az új sorozat ezt az új életet mutatja be sok-sok nevetéssel, zenével és természetesen fantasztikus fogásokkal. Margó és sógornője Ági mesél az ételekről, roma tradíciókról, és autentikus ízekkel nyűgözi le a barátokat, a családot és a nézőket.

1. rész

Lármás tyúkpörkölt petrezselymes nokedlivel és roma salátával, marhahúsos babgulyás csipetkével, kelt túrós rétes

Bár már nem Nagyecseden élnek, Margó ugyanúgy ragaszkodik a minőségi és házi eredetű alapanyagokhoz, mint annak idején, így a piacra megy azokat beszerezni. Ágival "lármás" tyúkpörköltet készítenek petrezselymes nokedlivel és roma salátával. Patrícia, aki ez első sorozatban még csak hétéves volt, mára felnőtt, és akkori ígéretét beváltva beáll Margó és Ági mellé, és elkészíti a bablevest. Vendégségbe Ági családja érkezik, együtt fogyasztják el a finom ételeket.

2. rész

Marhahúsleves cérnametélttel, gombával és májjal töltött baconös csirke, tejberizs

Margónak a legfontosabb a család, és a roma hagyományokat a fővárosban is igyekeznek megtartani. Mivel kisbaba érkezett a családba, menyével Ginával az új szokásnak megfelelően pelenkatortát készítenek, de hogy a mai generáció is tovább vigye a hagyományt, Ágival komatálat készítenek, melyet gyönyörűen becsomagolva el is visznek a kismamának.

3. rész

Kemencében sült egész bárány, ecetes hal, kakaós csiga

Guszti az este érkező mulatós sztárvendégeket saját készítésű koktéllal akarja elkápráztatni. Pethő Tamáshoz fordul segítségért, aki megmutatja, hogy egy profi hogyan készíti el az aranyeső koktélt. Margó és Ági kemencében süt ropogósra egy bárányt, de az asztalra kerül még ecetes hal és kakaós csiga is. Csocsesz és Galambos István természetesen nem távozik mulatozás nélkül.

4. rész

Füstölt disznóhúsok kemencében káposztával és puliszkával, luxus bodag, házi kürtős kalács

Margót szokásos reggeli futásán is utoléri imádott családja, Guszti autóval cserkészi be, és hazahívja sütni-főzni. Kemencében készítenek extra finomságokat, disznóhúsok, káposzta és puliszka is kerül a tepsibe. Kiderül mi az a luxus bodag, és Ági speciális technikát mutat be az otthoni kürtőskalács készítésére. Este a nagy család vacsorázik együtt, Margó elsőszülött fia is megérkezik. Ízes autentikus roma zenélésbe torkollik a fenséges vacsora.

5. rész

Bográcsos bárány és borjú kapros gnocchival, fánk

Guszti egy barátjához vidékre utazik, hogy bárányt vigyen haza az esti vacsorához. Margó és Ági örülnek a szép vidéki húsnak, és kis borjúhússal kiegészítve bográcsban készítik el. Kapros gnocchit is kínálnak mellé, természetesen saját készítésű tésztából. A régi világot felidéző autentikus fánkot is készítenek a vendégeknek, akik ezen az estén Palácsik Lilla és férje, Visváder Tamás lesznek.

6. rész

Kapros tépett tészta krumplival lecsóval és sült oldalassal, reszelt túrós sütemény

Margó legkisebb unokájának születése az egész családot megfiatalította, Margó amikor csak tud, szívesen vállalja, ha Lilire kell vigyáznia. Játszóházba mennek, ahol Lili még a csúszdázásra is ráveszi a büszke nagyit. Ezután Ágival egy pimaszul romás krumplis tésztás, lecsós oldalast készítenek a család régi barátjának, Papp Gergőnek. Együtt vacsoráznak, majd Gusztival lepihennek a medence partján.

7. rész

Szabolcsi sárga túró, májas gombóc sült tyúkkal, házi baklava

Guszti az aranylemezeik között mesél arról, hogy hogyan jutottak el a nagyecsedi kultúrház színpadától az országos ismertségig. Arról is beszél, hogy mit köszönhet Margónak, aki Ágival májas gombócos sült tyúkot készít. Ági Angliában új receptekkel gazdagodott, egyet be is mutat ezek közül, házi baklavát süt. A család jön este vacsorázni, jobban megismerhetjük Margó elsőszülött fiát is, aki a feleségével érkezik Gyuláról. Ha már együtt vannak természetesen zenélnek is egy kicsit.

8. rész

Forrázott kapros töltött káposzta, Ági mákos zserbója

Guszti a nagyecsedi polgármestert hívja meg vacsorázni, és arra kéri, hogy a szerelmesek kútjáról hozzon vizet, hogy ezzel lepjék meg Margót. Végül mindenki iszik az áldást hozó vízből, és boldogan látnak neki a nosztalgikus szabolcsi menühöz. Guszti szívdoktor barátja is részt vesz a vacsorán, és Gusztinak is engedélyezi a kapros töltött káposzta és mákos zserbó elfogyasztását.

9. rész

Tüdőleves savanyúan, cigányrizs, Bódi Guszti túrósa

Emilio kikéri Guszti véleményét egy új klipjéről, és abban is megegyeznek, hogy közös számot fognak készíteni. Guszti fia, Csabi is bekapcsolódik a beszélgetésbe, és estére meghívja Emiliot és Tinát vacsorázni. Margó és Ági savanyú tüdőlevest, cigányrizst és a híres “Bódi Guszti túró rudiját” készíti el az egzotikus ételeket kedvelő párnak. Most ők mondhatnak véleményt.

10. rész

Halgulyás, juhtúrós sztrapacska sült kacsával, vajas-kókuszos csokis sütemény

Guszti ismét vidékre utazik, ezúttal pecázni. Margóék halgulyást szeretnének készíteni, ehhez vállalta az alapanyagok beszerzését. A korai vacsorára Ági családja kapott meghívást, akik a halleves után a juhtúrós sztrapacska és sült kacsa ízeit is megcsodálhatják. Sűrű napja van a Bódi családnak, hiszen a kamocsai gasztrofesztiválon van fellépésük, ahová mi is elkísérjük őket.