Gyorsan, Egyszerűen, Bajorul

A bajor TV-szakács azt szeretné bizonyítani, hogy a főzés titka a fantáziadús elképzelésekben és a megfelelő időráfordításban rejlik, no meg a jó alapanyagokban.

Az alsó-bajorországi Eggenfeldenből származó Hans Jörg Bachmeier mottója így hangzik: „Egy jó szakácsnak három dologra van szüksége: vízre, sóra és egy csipet szenvedélyre, mert anélkül semmi sem működik a konyhában.” És ebben a szellemben is dolgozik: egyszerűen, de nagyszerűen, a hozzávalók listája mértéktartó, ételeit könnyű elkészíteni. Az alsóbajor sztárszakács konyhájának középpontjában az egyszerűség és követhetőség áll. Az általa alkalmazott főzési folyamatok nem túl hosszúak, a hozzávalók a sarki kisboltban is kaphatók. Receptjei nem bonyolultak, könnyen követhetőek, mégis mindig van bennük valami meglepetés: kevés hozzávaló, sok ügyes konyhai trükk, semmi bonyodalom és mégis meglepő ízélmények. Legyen szó sonkás kifliről, pennével tálalt fogasról vagy akár sárgabarackpürés túrógombócról, az új szakácscsillag hétköznapi, mégis kifinomult receptjei új lendületet adnak a konyhai alkotásnak.

vissza a listára