Mediterrán Ízek Yotam Ottolenghi-Vel

Yotam Ottolenghi a mediterrán térség déli és keleti tájait járja be, hogy e távoli vidékek konyhaművészetének világát elhozhassa a mi háztartásunkba is.

Yotam útja Marokkó leginkább nyüzsgő városában, Marrákesben kezdődik, ahol felfedezi a tadzsin titkait és felkutatja az legízletesebb utcai ételeket. Yotam ezután ellátogat Isztambulba, ahol fűszeres marhahússal megszórt pizzát, valamint garnélás-tintahalas rakott ételt készít paradicsommal és sajttal, de csinál tejszínes articsókát, baklavát és fahéjas tejberizst is. Észak-Afrika egyik legnépszerűbb üdülőhelyén Yotam frissen fogott halakon él, felfedezi a pokolian csípős harisszát övező nemzeti megszállottságot, majd megkóstolja a pikáns merguez kolbászt is. Végül Tel-Avivban hősünk felkutatja Izrael legfrissebb termékeit, különlegesen elkészített tenger gyümölcseit kóstol, majd a legmenőbb szakácsokkal készít el néhány finom fogást.

vissza a listára