Áfonyás, Kevert Sütemény Mandulával

30-60 perc
Közepes
Olcsó
Magas

Elkészítés

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy 20×30 cm-es sütőformát kivajazunk, kilisztezünk. A morzsához az összes hozzávalót összemorzsoljuk, vagy késes robotgépben összedolgozzuk. A tésztához egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. A robotgép keverőtáljában krémesre keverjük a vajat, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzádolgozzuk a tojást és a vaníliakivonatot. A száraz hozzávalókat három részletben adjuk a vajas masszához. Egy spatulával óvatosan hozzákeverjük az áfonyát és a durvára vágott mandulát. A masszát az előkészített sütőformába kanalazzuk és rámorzsoljuk a morzsát. 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Szúrópróbát végzünk, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk a formában langyosra hűlni a süteményt.

vissza a listára