Kapcsolódó műsor:
Bódi Margó Ízvilága
2. évad 8. rész
Elkészítés
Egy nagy tálban másfél kiló rétes lisztbe kis sót teszünk, nagyon sok vajat, egy kis tál kristáycukrot, egy zacskó sütőport, némi vaníliás cukrot. Elkezdjük morzsálni, kisvártatva futtatott élesztős tejet öntünk bele. Kettő púpos nagykanál tejfölt is adunk hozzá, és két tojás sárgáját. Mikor a tészta már kitehető a nyújtódeszkára, akkor abba hagyatjuk a morzsolást, és folytathatjuk a munkát a deszkán. Ha a tészta túl száraz, még dúsíthatjuk tejföllel és tejjel.
Mikor jól összedolgoztuk és kigyúrtuk a tésztát, akkor három egyenlő részre szedjük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és sodrófával az egyik csomagból egy tésztalapot képezünk, és betesszük a tepsibe. Ízlés szerinti lekvárral megkenjük, Margóék eper és szilva lekvárt kevertek össze. Majd két marék mákot is elterítünk a lekváron. Csokireszeléket szórunk rá – akár lehet fehér és normál keverék is – majd mézet. Egy kis olajjal meglocsoljuk a mákot. Ezután még egy réteg tészta jön, arra dió, majd még egy zárólap. Megsütjük, és mikor a sütőből kivesszük csokoládét olvasztunk a tetejére.